dinsdag 30 november 2010

woensdag 24 november 2010

Studenten porren scholieren aan

De KHLeuven organiseert een project voor jongeren uit kansengroepen. Dit is om deze jongeren een grotere kans te geven om naar het hoger onderwijs te gaan. De leerlingen van de twee scholen uit Leuven, Miniemeninstituut en KA Redingenhof, uit het secundaire onderwijs (laatste jaar) en de studenten van de hogeschool (KHL) komen iedere dinsdag een uurtje samen. Hier werken ze dan samen met de leerlingen aan hun taken en hun eindwerk. Dit wordt vooral gedaan om de leerlingen een aanzet te geven om naar de hogeschool te gaan.Samen met de studenten van het derde jaar hoger onderwijs streven ze naar een goede prestatie.
(Bron: Het Nieuwsblad)

woensdag 10 november 2010

Van Het Westelijk Front Geen Nieuws

'Voor me is een gat geslagen, maar ik kan het niet duidelijk onderscheiden. In eenzelfde plek komen niet dikwijks twee granaten te land; daarom wil ik in dat gat kruipen. Met één sprong gooi ik me languit naar voren, zo plat als een schol, - dan fluiten ze alweer door de lucht, ik kruip gauw in elkaar en tast naar dekking, ik voel iets aan mijn linker kant, druk me ertegen aan; het geeft mee; ik kreun, de aarde scheurt, de sterke luchtdruk klinkt dreunend in mijn oren; ik kruip onder dat onbekende, dat meegegeven heeft; ik trek het over me heen; het is hout en stof, dekking, dekking; al is het ook een armzalige dekking voor neerkomende granaatscherven. Ik doe mijn ogen open; - mijn hand houdt een mouw vast, een arm. Is het een gewonde? Ik schreeuw tegen hem - geen antwoord; - het is een lijk.' ERICH MARIA REMARQUE, Van het westelijk front geen nieuws, Utrecht Bijleveld. 2008, Bladzijde 44

zaterdag 30 oktober 2010

Het Huwelijk

'Maar doodslaan deed hij niet,
want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren, en ook weemoedigheid, die niemand kan verklaren,
en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat.'
                                         (strofe uit 'Het Huwelijk', Willem Elsschot)

donderdag 21 oktober 2010

Monty Roberts

De biografie die ik ga lezen gaat over Monty Roberts, De man die naar paarden luistert. Monty Roberts wordt een paardenfluisteraar genoemd. Al is hij eigenlijk een paardenluisteraar. Hij is mijn rolmodel op het vlak van, hoe met paarden omgaan, opleren, begeleiden, helpen... Ik heb al een boek van hem gelezen en dat was een aangrijpend verhaal, Shy Boy. Hierin werd ook al een deel van zijn leven verteld. Dit heeft me nieuwsgierig genoeg gemaakt om de autobiografie van Monty Roberts te lezen. Voor het vak Nederlands krijg ik hier nu de kans toe.

vrijdag 15 oktober 2010

WILDCARD: MYANMAR

De eerste aflevering, 14-10-10. De verwachtingen na het interview van 'De laatste show' waren hoog. Nu ik de eerste aflevering heb gezien ben ik een beetje teleurgesteld. Ik had meer spanning en humor verwacht. Toch was het intressant om te weten te komen hoe hun cultuur daar is. Als je meer over het boek, In de gouden buik van Boedha, wilt te weten komen, is het aangeraden om te kijken.

donderdag 7 oktober 2010

SHibbOlet

Dinsdag 5 oktober was het de startvergadering van het project SHibbOlet. We begonnen met speeddaten, hiermee leerden we de studenten van de KHL kennen. Nadien moesten we een top 3 opstellen van welke student we wilden hebben om ons te helpen met de GIP en andere werken. Dit was moeillijk want de studenten waren stuk voor stuk zéér enthousiast. Tot verbazing van sommige mensen waren ook de leerlingen van het KA Redingenhof gemotiveerd. We kregen een student toegewezen waar we nu bijna elke dinsdag mee samenkomen.

woensdag 6 oktober 2010

WELKOM op mijn blog !

Laten we samen genieten van de reis die we ondernemen, de bestemming heeft geen belang.